sänkt moms på restaurangbesök

Miljöpartiets språkrör presenterar valmanifestet

Igår kom förslag till miljöpartiets valmanifest med titeln Framtiden är här – 34 punkter för ett bättre, roligare och miljösmartare samhälle.

Det handlar om en storsatsning på en grön omställning av hela samhället – en Green New Deal. Att göra det enklare för människor att göra hållbara val i sin vardag. Järnvägar, förnybar energi, spårvagnar, cykelbanor och energismarta städer är framtiden. 

Det handlar också om att modernisera Sverige. Vi behöver satsningar på utbildning, forskning, företagande och entreprenörskap. Det ska bli enklare för människor att förverkliga sina idéer och våga ta steget från anställning till eget företag.

Sist men inte minst handlar framtiden om att lämna köp-och-släng-samhället. Det ska vara lönsamt att reparera när något är trasigt! Vi vill sänka momsen på tjänster för att uppmuntra till en miljöanpassad konsumtion och samtidigt skapa nya jobb.

Ironiskt nog hade Alliansen presssträff samma dag om en stor satsning på vägar. Visst känns det väl som framtid och nytänk? INTE!  Något som också vf:s ledare nämner i dagens vf.

Annonser