nya utmaningar

Sedan valnatten och inväntandet av det slutgiltiga valresultatet har en rad samtal mellan olika partier skett. Samtliga för att diskutera hur ett möjligt politiskt samarbete skulle kunna se ut, vilka frågor som skulle vara viktiga att driva och vad Karlstad står inför för utmaningar.

I dessa diskussioner kom vi som styrt tillsammans under fyra år fram till att ett fortsatt samarbete skulle vara bra, vi har en bred gemensam syn på en rad olika frågor, bland annat att vi fortsatt ser att skola och omsorgen om äldre behöver mer resurser, hur viktigt vi tycker miljöarbetet är och hur vi vill utveckla Karlstad som en attraktiv stad. Vi har också en bärande ide om hur vi med respekt hanterar partiernas olikheter och skillnader.

Det har minst sagt varit en intensiv period. Nu är tiden mogen för att gå vidare, göra bokslut för den gångna mandatperioden och ta sig an nya utmaningar. Stor framruta och liten backspegel, som Alla kan träna– Ida brukar säga.  Miljöpartiet har fått ökat förtroende att fortsätta driva en grön progressiv politik, nu återstår att tillsätta personer på poster och på platser som ska driva den politiken. Jag kommer troligen få nya uppdrag, och jag ser fram emot den utmaning som det innebär. Stay tuned! =)

Advertisements