kan vi lägga svekdebatten bakom oss nu?

parties

Det politiska läget i de olika kommunerna i Värmland börjar utkristallisera sig. Igår blev det klart i både Årjäng och Hammarö, där M, KD, FP, S respektive S,V, C ska styra. På Hammarö förklaras det med att alla tre partierna har en liknande politik och i Årjäng att man söker en stabil majoritet. Helt rimliga förklaringar på båda håll.

De frågor som inte kommit upp är ”hur en röst på centerpartiet blev en röst på S” respektive ”hur en röst på M blev en röst på S”. För det är de frågor jag som miljöpartist alltid får i sådana här situationer. På inget håll får heller de olika partierna frågan om svek mot väljarna. Den fråga som jag tror många av miljöpartisterna i Karlstad fått, för att vi samarbetar ”otraditionellt” (huruvida det är otraditionellt eller inte kan ju diskuteras förståss, med tanke på hur det ser ut runt om i landet).

Ingen är gladare än jag om det är nu det vänder. Att partier kan samarbeta med vilka andra partier som helst (förutom SD) i syfte att nå en klok och framåtsyftande politik utan att ordet svek kommer upp.

För visst är det väl så att vi nåt dithän nu? Inte är det väl så att det enbart är MP som ska stå till svars för den politik vi driver och vilka vi vill samarbeta med, eller vilka som vill samarbeta med oss?  Nej, tänkte väl det.

Advertisements